חיפוש
Untitled-2

אודות מערכת העיכול

ד"ר w.i.cowden md רופא מתמחה במערכת העיכול כותב במאמרו:

"הבריאות מתחילה ונגמרת במעיים" תחלואים רבים כגון סרטן המעי הגס, סרטן בכבד, סרטן השד והערמונית, רוב האלרגיות, דלקות, מחלות הכבד, אקנה, ספחת (פסוריאזיס), ואסטמה מתחילים במעיים."

התזונה המודרנית הדלה בסיבים תזונתיים ומאוד עשירה בקלוריות, מורכבת רובה ממזון מעובד המכיל כמויות גדולות של חומרי שימור.

תזונה לקויה זו הינה בין הגורמים העיקריים אשר יוצרים משקעים מזיקים בתוך המעיים ובכך יוצרים תפקוד לקוי של מערכת העיכול.

עד לפני 100 שנה, תהליך עיכול המזון, מרגע בליעתו, היה עורך 20-30 שעות.

בימינו, תהליך עיכול המזון נמשך 50 – 70 שעות!
כאשר החומר הנעכל הופך לרעיל הוא מקטין את כושר ספיגת אבות המזון והגוף אינו יכול לרפא וכך מתחיל תהליך של הרעלת רקמות הגוף.

קיימות מספר מגמות באורח החיים המערבי, הפוגעות בשלמות הפיזיולוגית של המעי ועקב כך נפגעת הבריאות הכללית:

מזון דל בסיבים תזונתיים. להזכירכם כי הסיבים מצויים רק בצומח – ירקות, פירות ,דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסי פנינה, שיבולת שועל ) ובקטניות ( עדשים, שעועית , גרגרי חומוס, פול, מש ועוד).

מזון עשיר בשומנים מן החי ושומני טראנס כגון מרגרינה ושמנים מוקשים אחרים

מזון עשיר בחלבונים מן החי – בדרך כלל מזוהים כחלבונים זרים ואז הגוף עלול לתקוף חלבונים האלה וליצור תגובות אלרגיות אשר באות לידי ביטוי במחלות עור, מיגרנות, הפרעות עיכול , פגיעה בהתפתחות ילדים וכו'.

מזון מתועש ומעובד שאינו מכיל רכיבי תזונה הנחוצים לגופינו.

אכילה מהירה – הפוגעת בייצור אנזימים הדרושים לפירוק וספיגת מזון ועקב כך אנחנו אוכלים יותר ומשמינים יותר, אך שבעים פחות .העיכול לקוי וספיגת המזון נפגעת.עקב אכילה מהירה מולקולות גדולות של מזון לא מפורק עלולות לחדור דרך המעי ואז עלולות להיווצר אלרגיות.

כתוצאה מתהליך עיכול, איטי וארוך, החומר המצטבר במעיים במהלך חודשים ושנים, נמצא בטמפרטורה של 37 מעלות, בסביבה חומצית עם חיידקים. החומר האורגני שמצטבר, עובר תהליכי תסיסה וריקבון וגורם למותן של בקטריות "ידידותיות" ,למיקרואורגניזמים שלילים להתפתח, ולרעלנים להתרבות ולהרעיל את הרקמות הפנימיות .
כאשר החומר הנעכל הופך לרעיל הוא מקטין את כושר ספיגת אבות המזון והגוף אינו יכול להתרפא וכך מתחיל תהליך של הרעלת רקמות הגוף.

פעילות לא תקינה של מערכת העיכול, משפיעה על רוב תפקודי הגוף הפיזי, והנפשי. כאבי ראש, אלרגיות של העור ודרכי הנשימה, בעיות שונות הקשורות באופן ישיר ועקיף להפרעות עיכול.

מעל 500 מחקרים על ג'ל האלוורה לחץ כאן, מוכיחים כי שתיית ג'ל אלוורה מיוצב ופעיל, מקל על בעיות בעיכול, צרבות כיבי קיבה ועוד מחלות רבות המשוייכות למאה העשרים ואחת.

מרכיבי הספונין שנמצאים באלוורה בכמויות גדולות, מפרקים את המשקעים שמגבילים את פעולות מערכת העיכול, וניקוי מערכת העיכול מחזיר גם את הפעולה הפריסטלטית (פעולות ההתכווצות הטבעית של מערכת העיכול) לתפקודה היעיל ותהליך העיכול מתקצר.

שתיית ג'ל אלוורה הראתה תוצאות משביעות רצון אפילו בדלקות מעיים כרוניות כמו קוליטיס.
אף על פי שקיימת נטייה לחזרת הסימפטומים כאשר מפסיקים את שתיית הג'ל, ניתן לומר שעבור אנשים הסובלים באופן קבוע מבעיות מעיים, גם הקלה לטווח ארוך יותר בין התקפים והקלה, בעוצמת ההתקפים, הם יתרון מספק.